Vedette is een hybride filmuitgeverij
Wij brengen hedendaagse en relevante cinema
Vanuit vrouwelijk perspectief

Met sociale sensitiviteit en een scherp oog voor meer gelaagdheid verzamelen wij krachtige verhalen. Verhalen die verschillende stemmen laten klinken en die uiteenlopende perspectieven tonen. Wij brengen die verhalen gericht en op innovatieve wijze naar ons publiek: in de bioscoop én thuis op de bank.

Vedette verspreidt uitgesproken diverse films, omdat we vinden dat deze films gemaakt zijn om gezien te worden. Omdat verhalen iemands wereldbeeld kunnen verrijken en iemands perpectief kunnen kantelen.

Team

Babette Wijntjes (oprichter)
Acquisitie & Sales

Babette heeft 20 jaar ervaring in de filmsector. Van filmprogrammeur bij The Movies tot directeur van filmdistributeur Cinemien. Bij Cinemien was ze verantwoordelijk voor aankoop, campagne en lancering van vele arthouse-films waaronder Lazzaro Felice, Carol, 45 Years, La Grande Bellezza, The Lunchbox, Mommy, Félicité en Layla M. Naast Vedette houdt Babette zich ook bezig met immersieve media bij haar bedrijf Cassette.

Anke van Diejen
(oprichter)

Anke is inmiddels al weer ruim 20 jaar werkzaam in de filmindustrie. Hiervan werkte ze bijna twaalf jaar als filmprogrammeur en hoofd marketing voor filmtheaters en filmfestivals. Daarna werd ze partner bij Herrie Film & TV.

Noortje van de Sande (oprichter)

Noortje richtte in 2005 Herrie Film & TV op en was daarvoor jarenlang actief binnen de Nederlandse film- en tv-industrie, waaronder het Nederlands Film Festival, Nederlands Fonds voor de Film, VPRO en diverse filmfestivals en filmproducenten.

Anke en Noortje zijn eigenaar van de Herrie Media Group. Naast Vedette maken ook Herrie Film & TV (PR en marketingbureau) en Picl (het Nederlandse streamingplatform voor arthouse-films en virtual cinema) hier deel van uit.

Viktor Vandervelde
Marketing & Acquisitie

Oorspronkelijk uit Brussel, heeft Viktor zijn weg via een Master Comparative Arts & Media Studies naar Amsterdam gevonden. Films met een queer kantje, hartverwarmende films, films uit verre oorden, Viktor is een filmische allesvreter. Bij Vedette neemt hij de filmmarketing op zijn rekening en werkt hij met Babette samen aan acquisitie.

Roos de Soete
PR

Roos rondde in 2017 haar bachelor Media, Informatie & Communicatie (HvA) af met een specialisatie in Digitale Media & Tekstschrijven. Een film is volgens haar hoe trager hoe beter, een filmhuis hoe kleiner hoe leuker en filmtips kunnen áltijd. Bij Vedette kan ze gelukkig non-stop duiken in de PR en marketing van alles wat met film te maken heeft.

Katrien Volders
Sales & Marketing – België

Wil je even langskomen? Altijd welkom! Dit is ons correspondentieadres.

Onze factuurgegevens

Vedette BV
Egidiusstraat 33-1, 1055 GM
KvK 85785636