DRIJFZAND

Nu on demand te zien

Suze woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena, een gevierd theateractrice, hun een onverwachts bezoek brengt, begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen.

“Topacteerwerk van Elsie de Brauw en Hanna van Vliet” – de Filmkrant

Drijfzand ging in première op het Nederlands Film Festival.
Bekijk hier de reacties van het publiek.

“Een film die vol zit met gelaagdheid, in thematiek, beeld en dialogen” – Het Parool
“Elsie de Brauw geeft de moeder fraaie momenten van zwakte én charme.”
★★★ de Volkskrant
“Uitstekend psychologisch drama.”
★★★ Trouw
“Margot Schaap maakt alleen al met de intrigerende hoofdpersonages duidelijk dat ze een regisseur is om in het oog te houden.”
★★★ NRC

 

Suze (Hanna van Vliet) woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena (Elsie de Brauw), een gevierd theateractrice, hen een onverwachts bezoek brengt, begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen. Nadat Helena aan Suze vertelt dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen. Haar terugkeer naar de stad, de prikkelende theaterwereld en de oude patronen in de relatie met haar moeder, zetten haar op scherp. Te scherp. De onrust vreet zich langzaam maar zeker een weg naar binnen, dwars door haar gezinsleven heen. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder, en die voor haar gezin, staat ze voor een emotionele keuze.

Drijfzand vertelt het verhaal van een intrigerende moeder-dochterrelatie en de keuze tussen loyaliteit, gezondheid en liefde.

Rode Loper Film 'Drijfzand' FOTO: Almicheal Fraay

Rode Loper Film 'Drijfzand' FOTO: Almicheal Fraay

Rode Loper Film 'Drijfzand' FOTO: Almicheal Fraay

Rode Loper Film 'Drijfzand' FOTO: Almicheal Fraay