Eigenzinnig romantische indie met Jeremy Allen White over een Afghaanse vluchteling die haar plek en geluk probeert te vinden.

“Mensen met herinneringen schrijven het mooist” zegt Donya’s baas, eigenaar van een kneuterig, Californisch familiebedrijf dat gelukskoekjes maakt. Toch wil de Afghaanse Donya niet te veel aan het verleden denken terwijl ze de ene na de andere gelukmakende boodschap in de koekjes stopt. ’s Nachts ligt ze wakker, dromend over een frisse start, met nieuwe herinneringen, maar is ze verzonken in schuldgevoel naar de achterblijvers. In een poging het lot te tarten, stuurt ze een boodschap de wereld in, op zoek naar haar eigen geluk. 

Fremont is een ingetogen, maar scherp verhaal over menselijke connectie in betoverend zwart-wit met veel warmte en droge humor. Met rollen voor Golden Globe-winnaar Jeremy Allen White (The Bear, The Iron Claw) en nieuwkomer Anaita Wali Zada. 

DELEN

“A wry, Jarmuschian musing on the human connections and possibilities that spark in the most unexpected places.”

★★★★ The Observer

“It’s the kind of independent film which we haven’t seen a lot of lately, endowed with intimacy and a kind of dreamy charm.”

★★★★ The Guardian

“Sweet and sneakily powerful. Strikes a beautiful tone with a deadpan sense of humor”

Variety

“A refreshingly unique and Jarmuschian-esque indie-dramedy”

The Playlist